logo
reading cat
August 28, 2020

CATching up with Amélie De Rycke

Stella, Leo
You can also read this in: English

Kan je iets meer vertellen over jezelf en waar je de laatste tijd mee bezig bent?

Ik ben Amélie, 26 jaar oud en woon samen met mijn vriend en onze 2 katten in Gent. Ik ben leerkracht talen in een secundaire school. Daarnaast ben ik ook freelance copywriter. Ik schrijf vooral voor vtwonen. Momenteel werk ik ook hard aan mijn thesis voor de UGent om mijn Educatieve Master te behalen. Als alles goed verloopt ben ik in januari afgestudeerd. Ik houd heel erg van foto’s maken, doe aan aerobics en blog zo nu en dan over lifetstyle, interieur en – in mindere mate – mode.

Hoe ontspan je na een stressvolle dag?

Met een theetje en een Netflix-serie in de zetel, samen met Stella en Leo. Ik vind het ook heerlijk om tijd te spenderen in de badkamer.

Wat doe je in jouw vrije tijd?

Ik ben een echte familiemens en breng dus veel tijd door met hen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om door de stad te slenteren en koffie – en in mijn geval chai latte - te drinken met vriendinnen. Mijn favoriete plekje in Gent is Madam Bakster. Op zondag gaan Gilles en ik graag brunchen, het liefst bij L’Oeuf Luv.

Hoe zou je zelf jouw interieur stijl omschrijven?

Kleurrijk en persoonlijk. Overal in huis hangen foto’s en staan tweedehands- of reisvondsten. Ik vind het fijn om een uniek interieur te hebben. Zo goed als elke ruimte heeft bij ons een andere kleur. De woonkamer is lichtgroen, de veranda okergeel, de slaapkamer blauw en ons toilet is snoepjesroze. De mancave kreeg een donkergroene kleur. Op die manier heeft elke ruimte z’n eigen sfeer, en dat vind ik erg belangrijk.
amelie-interieur

Ben je een huismus of eerder een party-harder? (pre-corona tijden ;))

Een absolute huismus! Ik vind het veel fijner om thuis met vrienden iets te drinken dan met z’n allen op café te gaan. Ik ga graag eens op vakantie, maar vind het even leuk om weer thuis te komen.

Ben je een sloddervos of heb je liever alles netjes?

Ik heb het graag netjes en opgeruimd. Sinds de coronaperiode is Marie Kondo mijn beste vriendin. Alles heeft z’n plekje en zo heb ik het het liefst.

Wat is het raarste dat jouw kat(ten) al hebben / heeft gedaan?

Ik zou het niet meteen raar noemen, maar Stella en Leo kunnen ‘zit’ en ‘pootje’ wanneer ze een snoepje krijgen. Leo doet er zelfs een high five bij en wisselt van pootje wanneer je het vraagt. ’t Zijn slimme beestjes! amelie-hand-kat

Verwen je graag jouw kat(ten) met speelgoed of gadgets?

Ja, maar ze zijn heel kieskeurig! Het gebeurt vaak dat ik een speeltje meebreng dat ze gewoon ongeïnteresseerd laten liggen. Net hetzelfde wat kattensnoepjes betreft, trouwens. Leo trekt nogal snel z’n neus op. Hun favoriete speeltje is een touwtje met pluimen aan en een grote bellenblaas. Ze vinden het fantastisch om die bellen te ‘vangen’.

Hoe onstressen jouw kat(ten)?

Ze genieten er echt van om buiten naar de vogels en insecten te kijken. ’s Avonds liggen ze graag bij ons in de woonkamer. Ze vinden het beiden ook heerlijk om apart aandacht te krijgen. Leo komt dikwijls ’s ochtends bij ons op bed liggen en geniet dan zo erg van de aandacht die hij krijgt.

Wat is de grootste kattekwaad die jouw kat(ten) al heeft uitgehaald?

Het zijn geen grote sloebers. Ze halen eigenlijk weinig tot geen kattenkwaad uit. Het enige wat wél vervelend is, is dat Leo aan onze planten bijt. Ik heb al meermaals een plantje weg moeten doen omdat hij het helemaal kapot had gemaakt. Ik probeer dat zoveel mogelijk op te lossen door kattengras te voorzien, maar het is nu eenmaal de aard van het beestje, vrees ik… amelie-beide-katten

Wat zijn jouw tips voor nieuwe kattebaasjes?

Geef je katten tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. Laat ze kamer per kamer ontdekken zodat ze niet meteen teveel prikkels krijgen. Het is ook belangrijk om hun eten en drinken niet naast elkaar te plaatsen én je moet in principe per kat 1,5 kattenbak voorzien (wij hebben er 2 staan).
amelie-beide-katten